Participativní rozpočet - hlasování

HLASUJTE ZDE:  www.napadyprolibusapisnici.cz

 

Na podzim loňského roku mohli občané městské části Praha-Libuš přihlašovat své nápady do tzv. Participativního rozpočtu. Participativní rozpočet umožňuje veřejnosti zapojit se do rozhodování o využití peněz pro rozvoj městské části.  Lidé díky němu mohou ovlivnit, kam bude část veřejných prostředků investována. 

Bylo celkově přihlášeno osm nápadů, ze kterých postoupilo do hlasování čtyři nápady. Ostatní nápady byly vyloučeny z projektu z důvodu rozkolu s územním plánem, nedodání souhlasu majitelů pozemku či projekt byl navrhnut na místě, které nebylo veřejně přístupné.

Nyní je na Vás, které ze čtyř projektů bude městská část realizovat. Jen Vaše hlasy rozhodnou. Na stránce www.napadyprolibusapisnici.cz naleznete odkaz na hlasování a samozřejmě všechny návrhy o kterých rozhodujete. Máte na výběr dva kladné a jeden záporný hlas. Kladnými hlasy označíte projekty, které preferujete, které se Vám líbí, záporným hlasem označíte projekt, který se Vám nelíbí, nezdá se Vám. Záporný hlas lze využít až po využitých kladných hlasů. Využít můžete všechny tři hlasy, ale klidně i jeden hlas (kladný). Hlasování proběhne pouze elektronicky prostřednictvím výše uvedených internetových stránek. Pro online hlasování bude vyžadována autorizace pomocí SMS zprávy.

Pro občany, kteří si s moderní technikou úplně nerozumí je možné hlasovat i osobně, a to na podatelně ÚMČ Praha-Libuš (Libušská 35/200) s asistencí zaměstnance úřadu a to pondělí a středy od 9:00 do 11:00 a od 13:00 do 15:00. Hlasující musí disponovat mobilním telefonem.